Zorgt de crisis voor een stijgende populariteit van goud?!

Je weet het waarschijnlijk wel, goud is populair. Dat is het eigenlijk altijd al geweest, maar in deze crisistijd lijkt de populariteit te zijn gestegen. Dit zou er mee te maken kunnen hebben dat mensen in gaan zien dat geld misschien niet zo heel veilig is.

Mensen verliezen links en rechts hun baan, en alles wordt duurder en duurder. Goud is een relatief veilige belegging als je naar de goudprijs gaat kijken van de afgelopen jaren. Voor mensen die investeren wordt goud hierdoor ook steeds interessanter. In dit artikelen enkele voor- en nadelen van het beleggen of investeren in goud.

Wat zijn de voordelen van het investeren in goud?

Er is een beperkte hoeveelheid goud in de wereld. Dit is goed, want als de vraagt stijgt, en het aanbod blijft hetzelfde, dan zal de prijs gaan stijgen. Dit is vrij logisch. Zoals het er nu naar uitziet, zal de vraag alleen maar blijven stijgen. Kijk maar naar opkomende markten zoals China, Brazilië en India. Als mensen meer te besteden hebben, zal ook goud populairder worden. En de prijs zal dat waarschijnlijk gaan stijgen omdat er meer vraag is. Daarnaast is goud universeel. Er is niet zoiets als “slecht” goud. Investeert u in een bedrijf dan is dit wel het geval.

De nadelen van investeren in goud

Er zijn natuurlijk niet alleen maar voordelen in het investeren in goud. Zo is fysiek goud in je bezit hebben niet een heel erg lucratief handeltje. Je ontvangt namelijk geen rente, geen huurkosten of dividend. Als je geld spaart of investeert in een bedrijf is dit vaak wel het geval. Natuurlijk kan ook het aanbod ineens enorm stijgen. Als er bijvoorbeeld ergens een hele grote vondst gedaan wordt dan zal het aanbod stijgen. Wat de goudprijs negatief zal beïnvloeden. Meer informatie: http://www.degoudwaag.nl/goudprijs-per-gram/

Comments are closed.