Dakbedekking vervangen bij een plat dak

dakenDakbedekking heeft een gelimiteerde levensduur. Hoe lang deze levensduur exact is hangt af van de soort dakbedekking die gebruikt wordt en het soort dak waarop de dakbedekking geplaatst is.

Op schuine daken van huizen waar meestal dakpannen als dakbedekking gebruikt wordt is de levensduur zeer lang. Deze loopt in de meeste gevallen op tot meer dan 25 jaar. Daarna is het zeker aan te raden om door gebruik te maken van dakwerken om deze te vervangen.. Zo blijft uw dak in top conditie.

Op platte daken waar meestal bitumen, EPDM of PVC gebruikt wordt is deze levensduur aanzienlijk korter. Dit komt omdat het materiaal een kortere levensduur heeft dan dakpannen, maar ook heb je op een plat dak te maken met stilstaand water en direct zonlicht op het dak. Dit zijn factoren die de dakbedekking aantasten en er uiteindelijk voor zorgen dat het nodig is om de dakbedekking te vervangen bij een plat dak.

Vervanging door dakdekker

De dakbedekking op een plat dak heeft een zeer belangrijke taak. Zoals eerder aangegeven heb je op een plat dak namelijk vaak met stilstaand water te maken. Wanneer het dak niet goed tegen dit water beschermd wordt kan dit de dakconstructie aantasten. Als u onderhoud laat plegen aan uw dak, is het wellicht direct een idee om andere onderhoudswerkzaamheden in te plannen van uw woning. Bijvoorbeeld schilderwerken voor de kozijnen van uw woning. Sommige bedrijven kunnen u korting aanbieden als u meerdere klussen tegelijkertijd uit laat voeren. Zo kunt u daar dus op besparen, wat het natuurlijk interessant maakt.

Het is daarom belangrijk dat een plat dak goed onderhouden wordt en dat de dakbedekking wanneer nodig op tijd wordt vervangen. Deze taken kunnen het beste aan een dakdekker worden overgelaten. Zij hebben namelijk de ervaring om het vervangen en onderhouden van een plat dak zo goed mogelijk uit te voeren. Ook dit is belangrijk want een goede plaatsing van de dakbedekking op een plat dak zorgt ervoor dat problemen en lekkages voor een langere tijd vermeden kunnen worden.

Comments are closed.